Gesztenyés meggytorta

Hozzávalók:8 db tojás, 12 dkg liszt, 8 kanál cukor, 4 dkg kakaó, 4 dkg darált dió, 1 fél tasak sütőpor, 1 üveg meggy befőtt, 2 kanál étkezésikeményítő, 2 tasak vaníliás cukor, 1 csomag fagyasztott gesztenyemassza (25 deka), 5 dl tejszín, 2 tasak habfixáló

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk és a a fehérjéből jó kemény habot verünk. Hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, tovább verjük.
 A lisztet,darált diót,kakaót és sütőport összekeverjük és a tojáshabhoz adjuk, amit fakanállal eldolgozunk,hogy könnyű tésztát
kapjunk.
Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába rakjuk és  előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.Ha megsült kivesszük és megvárjuk,hogy kihűljön a tészta és 3-ba vágjuk.
A meggybefőttet a 2 tasak vaníliával és a keményítővel felfőzzük sűrűnek kell lennie, de ne legyen túl kemény (mintha pudingot főznénk).
A tejszínt habbá verjük a szokott módon a habfixálóval. A díszítéshez pár kanál tejszínt külön veszünk, majd a maradékba beleforgatjuk a reszelt gesztenyét.
Ha kész a hab elkezdhetjük a torta összeállítását.
Az első lapra a meggyszósz felét kenjük,majd rátesszük a gesztenyehabot és elsimítjuk.
Ezután a következő lapot is rátesszük és meggyszósszal megkenjük, majd a gesztenyehabbal befedjük.
A harmadik lapot csak gesztenyehabbal vonjuk be és körbe kenjük a tortát,amit darált dióval bepanírozunk.Meggy szemekkel, gesztenye golyókkal, dió darabokkal díszítjük a tortát.

Megjegyzés: Én a maradék tejszínt díszítésre használom, egy két marék darált dióval vonom be az oldalát.

Szoktam a piskótát kicsit puhítani is, ehez 1 deci vízbe 2 evőkanál cukrot, 1 tasak vaníliás cukrot és 1-2 csepp vanília aromát, illetve rum aromát meglangyosítok majd ezzel a sziruppal locsolom be a piskóta lapokat. Nem szabad túl szirupozni ugyanis összeállítást követően a piskóta puhul.

Kiváló sütemény bátran mondhatom, hogy nekem ez a kedvenc tortám.