Fekete Erdő torta

Hozzávalók: 6 egész tojás, 15 deka cukor, 15 deka liszt, 2,5 deka kakaó, 4 evőkanál étolaj, fél tasak sütőpor, egy üveg meggykompót, 5 deci tejszín, 20 deka csokoládé, 1 tasak vanília cukor, 2 tasak habfixáló.

Elkészítés: Az egész tojásokat a 15 deka cukorral mixerrel addig verjük, amíg a massza duplájára nem nő. (kb. 10 percig). Ekkor óvatosan hozzákavarjuk a 4 evőkanál olajat, majd a lisztet amiben elkevertük a sütőport. Végezetül a kakaót is hozzáadjuk.

24-cm tortaformába, sütőpapírra öntjük és előmelegített sütőben tűzpróbáig megsütjük. Ha elektromos sütőnk van akkor 180 fokon 30 percig sütjük.

A kisült piskótát rácson kihűtjük.

Amennyiben csoki tortát készítünk a 20 deka csokoládét nyílt lángon elolvasztjuk 2 deci tejszínnel, majd jó alaposan kihűtjük. (nem árt ha egész éjszakára a hűtőben van). A kihűlt csokikrémet mixerrel alaposan felverjük majd megtöltjük a háromba vágott tortát. Ízlés szerint díszítjük.

Fekete Erdő torta esetén ugyancsak háromba vágjuk a piskótát majd a meggylével, amiben elkevertük a tasak vaníliát alaposan meglocsoljuk. Rákenünk egy adag kemény habbá vert tejszínt, megszórjuk meggyel majd ráhelyezzük a következő piskótát, amivel hasonlóan járunk el. Az egész tortához elegendő 3-4 deci tejszín.

A süti tetéjére és oldalára tejszínt kenünk, tejszínhalmokat rakunk a szélére és meggyel vagy csokireszelékkel díszítjük. A torta tejszínhabos oldalára csokireszelék kerül.

Megjegyzés: a csokitorta piskótáját rumos, cukros sziruppal locsoltam be.