Túró fánk
Hozzávalók: 25-30 dkg édes túró, 3-4 evőkanál porcukor, 1 tasak vanília cukor, 1 egész tojás, liszt amennyit felvesz, kiskanálnyi szódabikarbóna
Elkészítés: A túrót összekavarjuk a tojással és a porcukorral és a szódabikarbónával. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha tésztát kapjunk. A cipóból kissebb darabkákat tépünk, amikből kukacokat formálunk, mintha nudlit készítenénk. A kisodort tésztát kissebb, nagyobb darabokra vágjuk és a két végüket összenyomjuk. Forró olajban kisütjük a fánokok mindkét oldalát és még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.
Megjegyzés: Ezt a fánkocska receptet Anyanénitől kaptam, tőle van az Eszkimó lángos receptem is, mindkettő nagyon nagyon finom. Köszönöm:). Ezeket a fánkokat főleg akkor szoktam készíteni, amikor már régebbi és másra nem igazán felhasználható, akár avas túróm van. A kisűlt fánkon nem érzik a rossz túró íze. Lehet akár kevesebb turóból is készíteni, nem mértékfüggő finomság.
Ajánlatos egyszerre kiszabdalni az összes tésztát, mert nagyon hamar sül, nem kell fedő alatt sütni mint például a rendes fánkot. A szóráshoz használt porcukrot lehet ízlés szerint fahéjjal is ízesíteni, úgy is kiváló.