Túró-csoda
Hozzávalók: 400 gr édes tehén túró, 350 ml tejszín, 1 tasak habfixáló, 5-6 evőkanál cukor, 1 citrom héja, fél citrom leve, 100 gr mazsola, 200 gr babapiskóta, néhány karika narancs vagy citrom a díszítéshez, 2 tasak vanília cukor, 2 kispohár natúr joghurt, 1 deci tej.
Elkészítés: A túrót krémesre kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot és a vanília cukrot, a citrom héjat és a fél citrom levét. Én mindezeket aprítóban kevertem ki, így igazán krémes és habos lett a túró.
Hozzáadjuk a mazsolát, a joghurtokat és a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.
Egy kerek tortaforma alljába tejbe forgatott babapiskótát rakunk majd rákenjük a krém felét, erre ismét egy sor áztatott bababpiskóta jön végül a maradék krém. A tortánk tetejét karikákra vágott narancs vagy citrom szeletekkel díszítjük és legalább két órára a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt vékony késsel óvatosan körbevágjuk majd kivesszük a tortaformából.
Megjegyzés: A piskótákat ne áztassuk el a tejben, elég ha csak gyorsan átforgatjuk benne. Előnyös cukrozott babapiskótát használni, azzal nagyon finom. Cukrot ízlés szerint még lehet a krémbe rakni, ha esetleg nagyon savanyúnak tűnik, ez ízlés kérdése.