Törökméz

Hozzávalók: 15 deka pörkölt, durvára vágott dió vagy mogyoró, 20 deka vaj, 4 tojás sárgája, 15 deka cukor, 2 darab ostyalap

Elkészítés: A cukrot megkaramelizáljuk míg szép aranybarna lesz. Hozzákeverjük a diót vagy mogyorót és gyorsan jól bevizezett vágódeszkára öntjük, ahol egy kés lapjával jól megforgatjuk, hogy ne ragadjon le.  Egy előre kizsírozott (lehetőleg sertészsírral) tányérra rakjuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt apróbbra tőrjük, így hamarabb olvad.

A tojássárgákat a vajjal lassű tűzön szálhúzásig főzzük. Hozzáadjuk a grillázst és folytonos kavargatás mellett addig főzzük, amíg a grillázs elolvad.

A kész krémet a két osztyalap közzé rakjuk és jól lenyomkodjuk. Amint kihűlt lehet szeletelni és fogyasztani.