Teddy szörp házilag
Hozzávalók: 1.5 kg sárgarépa, 40 dkg cukor, 3 nagyobb savanykás alma, 2 egész banán, 2 kisebb citrom, 1 nagy narancs, 20 dkg barack, 6 liter ivóvíz
Elkészítés: A répát megpucoljuk, megmossuk és karikára szeleteljük. Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát majd felkockázzuk. A kockára vágott almát és a répát egy jó nagy fazékba rakjuk, ráöntjük a cukrot, a barackot és a karikára szeletelt citromot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 2 liter) lefedjük, majd felrakjuk főni. Addig kell főzni, amíg a répa megpuhul. (viszonylag hamar puhul, úgyhogy nem kell sokáig főzni).
Amikor megfőtt kivesszük belőle a citromkarikákat, belevágjuk a banánt, az egész narancs levét és ha tudjuk akkor a húsát is, majd botmixerrel jó alaposan az egészet összekeverjük. Egy sűrű , pépes masszát fogunk kapni, amelyhez annyi vizet adunk amennyit ízlés szerint felvesz. Nekem ez kb. 3 liter víz volt, de lehet hígabbra vagy akár sűrűbbre is hagyni. Amikor kihűlt flakonokba rakjuk és a hűtőben tároljuk.
Bár bő két flakon üdítőm lett, nagyon hamar elfogyott és ebben a melegben kiváló szomjoltóként működött.
Megjegyzés: A barack kihagyható, nekem volt otthon fagyasztott barackom azt főztem bele az alaplébe. Nagyon finom lett így is.Az alapot kell mindenképp betartani (répa, cukor, alma, víz) a többi ízlés és gyümölcs szerint variálható.
A végén mindenki annyi vízzel hígítsa, amennyit ízlés szerint szeret. A fenti mennyiségből nekem 5 liter szörp lett.