Sztracsatella
Hozzávalók: 20 dkg babapiskóta, 1 tojássárga, 1 tasak vanília por, 6 deci tej, 10 dkg étcsoki, 1 evőkanál kakaó, 5 evőkanál gríz, 3 deci tejszín, 1 tasak habfixáló, 5 evőkanál cukor, 6 deka vaj vagy margarin
Elkészítés: 5 deci tejben elkeverjük a grízt, a tojássárgát, a vanília port és az 5 evőkanál cukrot. Lassú tűzon megfözzük mint a tejbegrízt. Kihűtjük majd hozzáadjuk a habosra kavart vajat.
A habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt majd belereszeljük az étcsokit.
Egy magas falű edénybe vagy jénaiba rakunk egy sor tejbe áztatott babapiskótát és rákenjük a grízes krém felét, erre jön a tejszínes csokis krém fele majd egy újabb sor áztatott piskóta. Ismét grízes krém majd tejszínes krém következik. A tetejére kakaóport szórunk és pár kocka csokit reszelünk rá.
Az elkészült ínyencséget fogyasztásig hűtőbe rakjuk.
Megjegyzés: Az eredeti recept mindent dupla adagban ír, illteve nem tesz a grízes krémbe vaníliát, de mivel én szinte mindenbe rakok vaníliát itt sem bántam meg, hiszen nagyon nagyon finom ízt adott az elkészült édességnek.
Miután elkészült akár már rögtön is lehet fogyasztani, de minél többet hűl annál finomabb és zamatosabb az íze.