Rizses, mogyorós csokibundában

Hozzávalók: 20 deka étcsoki, 10 deka tejcsokoládé, 15 deka sós pörkölt mogyoró, 5 deka puffasztott rizs, 10 deka pörkölt törökmogyoró, 3 deka vaj.

Elkészítés: 2 percre berakjuk a mikróba a mogyorókat és a rizset, majd összekeverjük.

Az étcsokit és a tejcsokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk és ráöntjük az összekevert száraz hozzávalókra. Sütőlemezre vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lehűtjük.

Megjegyzés: én nem szoktam bíbelődni az elkészült csoki feldarabolásával, felvágásával - nálunk mindenki tör belőle, akkora darabot amekkora jól esik.

A száraz anyagokat azért kell mikróba rakni, hogy átmelegedjenek és ne hűtsék le rögtön a csokit.

Az arányokat lehet ízles szerint módosítani,  (például lehet mazsolával is megbolondítani) a lényeg, hogy sós pörkolt mogyorót tegyünk bele mert ez adja meg a különleges ízét a csokoládénak, illetve ebben az esetben ajánlatos 5 dekával több étcsokoládét használni.