Rahátos tekercs

Hozzávalók: 20 deka rahát, 1 deci víz, 1 tasak mazsola (100 gr) vagy naracshéj, 1 kiskanál rum aroma, 5 deka pörkölt dió, 20 deka háztartási keksz.

Elkészítés: A diót megpörköljök és apróra vágjuk. A kekszet morzsává, de nem túl porrá zúzzuk. A rahátot a vízzel lassú tűzön felolvasztjuk majd még forrón belekeverjük a diót és a kekszet, a mazsolát vagy narancshéjat és rumaromával ízesítjük. Sütőpapíron vagy alufólián elegyengetjük majd feltekerjük. Másnap szeleteljük.

Megjegyzés: én legközelebb egy őzgerincformába fogom rakni úgy szebb lesz a kinézete. A rahátot addig kell olvasztani, amíg egy folyékony masszát kapunk, ez utólag visszaszilárdul. A rahát minőségétől függ, hogy 1 deci víznél akár többet is felvehet a massza. Nyugodtan elhet még adagolni hozzá, hiszen szépen megköt másnapra.