Mogyorós nápolyi szelet

Hozzávalók:1 csomag ostya (Mogyi vagy Naty), 170 dkg sűrített tej (1 tubus, lehet akár 150 gr is), 10 dkg vaj, 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg durvára vágott pörkölt mogyoró

Elkészítés: A sűrített tejet, a vajat és az étcsokoládét közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. A tűzről levéve a krlmmel megkenünk 6 ostyalapot. A legutolsó lapra hagyunk ugyan krémet, de azt még nem kennjük be. A kimaradó krémet félretesszük. Az egymásra helyezett lapokat nehezékkel lenyomatjuk, én erre például két kiló rizst használtam. Vigyázzunk néha nézzük meg nehogy az oldala felkunkorodjon és ne egységesen nyomódjanak össze a lapok. 1 óra múlva a maradék krémmel bekenjük a sütemény tetejét és megszórjuk durvára vágott pörkölt mogyoróval. Tetszőleges méretűre szeleteljük.

Megjegyzés: Nekem megmaradt még egy csomó mogyoróm így legközelebb úgy fogom készíteni, hogy  az ostyalapok közzé a krémhez is adok törött mogyorót.Ugyanaezzel a emnnyiséggel lehet akár diót is használni és akkor diós nápolyit kapunk. Aki viszont nem szereti egyiket sem az sima kakaós nápolyit is készíthet ugyanígy. Az is kiváló.

Lehet vaníliásat is készíteni, ekkor fehér étcsokit kell használni és az alapanyagok olvasztásakor vanília aromát kell tenni a krémhez.


Készíts ingyenes honlapot Webnode