Levendula fagylalt

Hozzávalók: 2,5 deci tejszín, 1 tubus 175 gr sűrített tej (Tescoban vagy Lidlben lehet kapni, sima natúr kell bele), 1-2 evőkanál levendula pici cukorral megőrölve.

Elkészítés: A levendulát a cukorral kávédarálóban minél apróbbra őröljük. A tejszínt és a sűrített tejet mixerrel addig verjük míg tejföl állagú lesz, ekkor hozzáadjuk az őrült levendulát és egy picit még verjük a habverővel. A masszánk nem lesz szép lila ezért, aki színre is vágyik bátran adagoljon egy kis lila ételszínezéket is az elkészült masszához. Ezután legalább 3 órára fagyasztóba rakjuk, fagylaltos dobozban.

 Megjegyzés: minél tovább érik a hűtőben annál finomabb. Aki nem szereti nagyon intenzíven a levendula ízét az elég, ha egy kanál levendulát tesz a fagyi masszájába.