Kukoricapelyhes sünike

Hozzávalók: 15 dkg csoki, 15 dkg kukoricapehely (fulgi - lehet Forta szerű), 2 evőkanál barna cukor, - 10 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola, aszalt barack, aszalt szilva, üveges meggy, kurmálé, bármi ami van otthon), 5 dkg mazsola, 5 dkg vaj, pici muffin papírok

Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöt apró darabokra, kockákra vágjuk, közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, a cukrot és a vajat. Amikor szépen folyékonnyá összeolvadt vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöt majd óvatosan forgassuk bele a kukoricapelyhet is. Kiskanállal adagoljuk a papírformákba és tegyük hűvös helyre 10-15 percre.

Megjegyzés: rengeteg darab lesz a fenti mennyiségből, abban az esetben, ha túl folyékonynak tűnik a massza lehet még pelyhet adagolni bele. Én próbáltam már Forca pehellyel is készíteni, de azt nem szerettem mert  a kukorica pelyhek túl nagyoknak tűntek ezért inkább apróbb pehelyre esküszöm. Főleg ünnepek előtt nagyon kiváló, mert kellemesen ropog a fogad alatt és az íze is nagyon finom. Idén Karácsonykor több baratunk is ezt kapta ajandékba.