Kókuszos- karamellás tekercs

Hozzávalók: 3 kisebb nápolyi lap, amennyiben Mogyi, ha hazai akkor egy nagyobb, amit félbe vágunk.

Karamell krémhez: 25 dkg cukor, 300 ml víz, 30 dkg háztartási keksz,

Kókusz krémhez: 25 dkg cukor, 100 ml víz, 25 dkg vaj, 28 dkg tejpor, 20 deka kókusz

Elkészítés:

A háztártasi kekszet apróra daráljuk. A 25 deka cukrot szép aranybarnára karamellizáljuk majd hozzáadjuk a 300 ml vizet és hagyjuk elolvadni. Ráöntjük a porrá darált kekszre, jól összekavarjuk és még melegen a nápolyi lapokra egyenlítjük.

A kókuszos krémhez a vizet és a vajat összefőzzük a cukorral, kb. 5 percig, amíg szirupos lesz. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt. Alaposan összekeverjük majd a kekszes masszára terítjük. A lapokat feltekerjük mint a kalácsot és néhány órára hűtőbe rakjuk.

Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Megjegyzés: kiadós, tartalmas édesség,  a tetejét díszíthetjük akár olvasztott csokoládéval is.