Hamis madártej csemege
Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 5 deci tej, 1 tasak vanília puding, 1 tasak vanília por, csipetnyi fahéj, barackbefőtt, 6 evőkanál cukor, 20 darab háztartási keksz.
Elkészítés: A tojások habját 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tejet felfőzzük 1 tasak vaníliával majd egy evőkanállal galuskákat szaggatunk a tejbe a habból. Mindkét oldalukon megfőzzük a habokat majd egy tányérra kiszedjük őket. A maradék tejben 4 evőkanál cukorral megfőzzük a pudingot.
Hagyjuk egy picit hűlni miközben a kekszet apróbbra törjük és egy tál vagy tányér aljára simítjuk. Erre öntjük a pudingot majd vékonyra vágott barackompótot rakunk rá. A barackra kerülnek a tojáshabok majd ismét barackal díszítjük. Ízlés szerint kakaóporral vagy fahéjjal megszórjuk és tálaljuk.
Megjegyzés: Még forrón, de akár jól kihűtve is nagyon finom, kissé feldfobja a már megunt eredeti madártej receptet.