Gesztenyés krémes szelet
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 15 dkg háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál kristálycukor, 7 deci tej, 1 tasak vanília por, 1 tasak habfixáló, 2,5 deci vagy 3 deci tejszín, 25 dkg gesztenyepüre, 2 tasak vanília pudingpor, csokireszelék
Elkészítés: A 2 tasak pudingot a szokásos módon megfőzzük 6 deci tejben 2 evőkanál cukorral. Hagyjuk kihűlni.
5 deka vajat habosra kavarunk, belereszeljük a gesztenyemasszát és hozzá adjuk aprádonként a porrá zúzott kekszet. Annyi tejet adunk hozzá amennyit felvesz, ahhoz, hogy können gyúrható de nem túl nedves masszát kapjunk. Egy tepsi hátára sütőpapírt rakunk, erre nyújtjuk ki kb. 25x30 cm nagyra a gesztenyés masszát.
20 dkg vajat habosra kavarunk 15 deka porcukorral és a vanília porral. Aprádonként hozzákeverjük a kihűlt pudingot és a gesztenyés lap tetejére kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval majd ezt a vaníliás krém tetejére kenjük.
Az elkészült édesség tetejére csokoládét reszelünk és fogyasztásig a hűtőben tároljuk. Ajánlatos vizes késsel felszeletelni.
Megjegyzés: sokkal könnyebb kinyújtani, ha a gesztenyés masszát két sütőpapír között nyújtjuk el és a végén formára vágjuk a széleit.
Azért írtam 250 ml vagy 300 ml tejszínt mert attól függ, hogy milyen kiszerelésű tejszínt találunk. Lehet valaki nem szereti nagyon tejszínesen vagy épp nincs otthon elegendő tejszíne. Ha csak 25 deci tejszín van nem éri meg nagyobb kiszerelést vásárolni, ennyivel is nagyon finom, max. nem lesz olyan magas az édesség.
Rögtön lehet fogyasztani, de ha pár órát áll a hűtőben egyre finomabb lesz mert összeérnek az ízek.