Gesztenye fagylalt
Hozzávalók: 1 tubus sűrített tej (legalább 150 gr), 2-3 deci tejszín, 250 gr gesztenyepüré
Elkészítés: Egy nagyobb tálba lereszeljük a gesztenyemasszát, ráöntjük a tejszínt és a tubusos tejet. Mixerrel addig verjük, amíg tejföl állagú lesz.
Dobozba rakjuk majd legalább két órára fagyasztóba tesszük.
Megjegyzés: én a lidl-ben vagy a Tescoban vásárolok sima, natur sűrített tejet. A masszát pedig egy picit tovább verem mint a tejföl állag, mert akkor krémesebb lesz.
Elviekben napokig eláll, fagyasztóban, de nálunk 1 napnál többet sosem bírta!
Elész szépen megfagy ezért érdemes fogyasztás előtt pár percig szobahőmérsékleten tartani, így könnyebben lehet gombócokat is szelni belőle.