Gesztenye fagylalt

Hozzávalók: 1 tubus sűrített tej (legalább 150 gr), 2-3 deci tejszín, 250 gr gesztenyepüré

Elkészítés: Egy nagyobb tálba lereszeljük a gesztenyemasszát, ráöntjük a tejszínt és a tubusos tejet. Mixerrel addig verjük, amíg tejföl állagú lesz.

Dobozba rakjuk majd legalább két órára fagyasztóba tesszük.

Megjegyzés: én a lidl-ben vagy a Tescoban vásárolok sima, natur sűrített tejet. A masszát pedig egy picit tovább verem mint a tejföl állag, mert akkor krémesebb lesz.

Elviekben napokig eláll, fagyasztóban, de nálunk 1 napnál többet sosem bírta!

Elész szépen megfagy ezért érdemes fogyasztás előtt pár percig szobahőmérsékleten tartani, így könnyebben lehet gombócokat is szelni belőle.