Bounty csoki házilag

Hozzávalók: 2 evőkanál gríz, 2 deci tej, 8 deka vaj, 10 deka kókuszreszelék, 15 dkg étcsoki a bevonáshoz, 2 evőkanál cukor.

Elkészítés: A tejben felfőzzük a vajat és a cukrot majd óvatosan hozzáadjuk a grízt. Amikor sűrűsödni kezd belekeverjük a kókuszreszeléket, 1-2 percig folyamatos kavargatás mellett még főzzük majd kihűtjűk.

Amikor kihűlt, egy sűtőpapírra legalabb újjnyi vastagnyira kiterítjük és késsel felcsíkozzuk.

Berakjuk a hűtőbe, kb. fél órára, hogy jól kihűljön, illetve összeálljon.

A csokit vízgőz feleltt felolvasztjuk és a kókuszos csíkokat vagy belemártogatjuk vagy egy ecset segítségével lekenjük.

Ismét hűtőbe rakjuk, hogy  a csokoládé jól megkössön.

Megjegyzés: Óvatosan kell bánni a masszával mert ha kissé megpuhul már könnyen törik. Ajánlatos, ha szükséges, többször is visszarakni pár percre a hűtőbe.