Aszalt gyümölcsös műzliszelet

Hozzávalók: 10 dkg mazsola, 10 dkg pergelt dió, 10 dkg sótlan napraforgómag, 10 dkg aszalt barack, 10 dkg datolya, 10 dkg zabpehely, 1 narancs leve, kevés szódavíz

Elkészítés: A napraforgómagot, a diót és a zabpelyhet egy aprítóban alaposan összekeverjük, egy tálba önjük majd ugyancsak az aprítóba elkeverjük a barackot, a datolyát, a mazsolát, a szódavizet és a narancs levet. A két masszát, a szárazat és a nedveset egy fakanállal összekeverjük, amennyiben nem tűnik elég nedvesnek még lehet egy kis szódavizet adni hozzá.

Az elkészített masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:  Nagyon nagyon finom lett. Én nem vagyok egy nagy műzli rajongó,de ez a gyümölcsös verzió nekem nagyon ízlett. Datolya helyett szerintem lehet használni aszalt szilvát vagy fügét is.