Sajtos - szezámos sós

Hozzávalók: 40 deka liszt, 2 tojás sárga, 1 egész tojás, 30 deka vaj vagy margarin (én margarint használtam), 2 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál só, sajt, szezámmag

Elkészítés:A lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, és 8 mm vastagra kinyújtjuk. Az egész tojást összekeverjük majd a kinyújtott tésztát lekenjük, megszórjuk sajttal és szezámmal majd tetszőleges formával kiszaggatjuk, vagy csak késsel kockákat vágunk.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés: Az eredeti recept itt található. Sok módosítás nincs rajta, a só mennyiségén és a szezámmagon kívül. Először kockákra vágtam, de sokkal finomabb, ha vékonyabb rudakat vágunk a nyers tésztából és rudacska formára sütjük meg.