Ferrero rocher, hazai

2013.03.27 14:05

Hozzávalók: 10 dkg mogyorókrémmel töltött nápolyi, 12 dkg pörkölt durvára darált törökmogyoró (töltelékbe, ízlés szerint), 5 dkg pörkölt durvára darált törökmogyoró (hempergetéshez, golyó méretétől függően), kb. 40 -50 kisebb szem pörkölt törökmogyoró a golyók közepébe, 20 dkg kenhető/szobahőmérsékletű mogyorókrém, csokoládé a bevonáshoz.

Elkészítés:  Egy nagyobb edényben a mogyorókat megpirítjuk és egy konyharuhával a mogyorók héját ledörzsöljük. Félreteszünk kb. 40 -50  kisebb szemet, érdemes többet is, mivel a gombócok száma attól függ, mekkora golyókat gyúrunk. A késes aprítóba beletesszük a pirított mogyoró többi részét. Átdaráljuk annyira, hogy szemcsés maradjon. 12 dkg-t beleöntünk egy tálba -ez lesz a töltelék-, a hempergetéshez pedig félretesszük a maradékot. A nápolyit szintén átdaráljuk és hozzáöntjük a töltelékhez majd annyit mogyorókrémet adunk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Ha kevésnek ítéljük a mogyorót vagy a nápolyit még módosíthatunk rajta ízlésünk szerint. Pár percre berakjuk a hűtőbe majd golyókat formálunk belőlük. Minden golyó közepébe 1 egész mogyorót rakunk majd a golyókat meghempergetjük a darált mogyóróban.

Ismét hüvős helyre rakjuk majd egy húsvilla segítségével gőzön olvasztott csokiba forgatjuk. Tepsibe rakjuk, amíg a csoki rádermed és pici muffinpapírba rakjuk.

Megjegyzés: ebből a mennyiségből nekem 42 drb. golyó lett, fontos, hogy a dekorhoz jó minőségű csokit használjunk és NE a romániai finetti nevü mogyorókrémet mert azzal nem finom. Nápolyinak én VIva terméket használtam, azzal is ízletes.