Velencei éjszaka

Hozzávalók: 14 darab tojás, 1 evőkanál olaj, 75 deka cukor, fél tasak sütőpor, kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál liszt, fél liter liszt, 25 deka darált dió, 35 deka margarin, vanília aroma, 2 kávéskanál nessz kávé, 10 deka étcsokoládé

Elkészítés: 1. Lap: hat tojás sárgáját 1 evőkanál olajjal kikeverünk mint a majonézt. Hat tojás fehérjét kemény habbá verjük csipetnyi sóval, 6 evőkanál hideg vízzel és 25 deka cukorral majd hozzákeverjük az olajos tojássárgát és tovább verjük picit a mixerrel. Az így kapott masszához adjuk  a csapott fél liternyi lisztet és sütőport, elkeverjük.

Egy nagyméretű tepsibe sütőpapírt rakunk és erre kenjük a kapott massza felét. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Két piskótalapot sütünk.

2. lap: Hat tojás fehérjét kemény habbá verünk csipetnyi sóval. Hozzá adunk 25 deka cukrot majd 2 evőkanál lisztet, amiben elkevertük a szódabikarbónát, amit citromlével vagy ecettel oldunk fel. Végül a 25 deka darált diót is beleforgatjuk a habba, kettőbe osztjuk és akkora tepsiben, amiben a piskótákat sütöttük, szintén sütőpapíron, megsütjük a két diós lapot. Ezeket is kihűtjük.

A krémhez a megmaradt hat tojássárgát és még két egész tojást 25 deka cukorral gyenge lángon habverővel (nem mixerrel) szálhúzásig főzünk majd ezt is kihűtjük.

A 35 deka margarint habosra kavarjuk és a kihűlt krémhez adjuk.

Az így kapott krémet 3 részbe osztjuk, kétharmad inkább tőbb legyen egy kicsivel.

A krém egyharmadába vanília aromát rakunk míg a másik kettőbe kevés forró vízben feloldott nessz kávét teszünk.

Megtöljük a lapokat a következő módon:

Piskóta lap, nessz krém, diós lap, vanília krém, diós lap, nessz krém, piskóta lap.

A sütemény tetejére a szokásos módon vízgőz felett felolvasztott étcsokoládét teszünk.

Megjegyzés: nem túl olcsó sütemény, de az íze fenomenális és egy nagy nagy adag sül ki belőle. A fél liter liszt ne legyen pupulyás, maha a piskóta lap kicsit telített lesz, de nem kell megijedni nem lett elrontva semmi, maga a piskóta tészta is nagyon egyedi.