Velence szelet

Hozzávalók: 2 egész tojás, 4 evőkanál méz, 20 dkg porcukor, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 70 dkg liszt, 3 evőkanál tej, 10 dkg margarin, 4 evőkanál kakaó

A krémhez: 25 dkg margarin, 5 deci tej, 4 evőkanál liszt, rumaroma, magozott meggy, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 10 dkg csoki a bevonathoz

Elkészítés: Vízgőz feleltt a mézet, a porcukrot, a tojásokat, a margarint, kakaót és a szódabikarbónát habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, nyújtódeszkán összegyúrjuk. Ha még igényel egy pici lisztet, lehet hozzá adni.

Öt cipóra osztjuk a kész masszát, majd közepes méretű tepsi hátán lapokat nyújtunk, amiket megsütünk. Óvatosan mert nagyon hamar sül a méz miatt.

Rögtön, ahogyan kivesszük a sütőből levágjuk a lapokat a tepsiről mert máskülönben később nem  lehet leszedni!

A lapokat kihűtjük majd megtöltjük a krémmel.

5 deci tejben elkavarunk 4 evőkanál lisztet és a 20 dkg porcukrot. Megfőzzük mintha pudingot készítenénk, a krém elég híg lesz, inkább parfé állagúnak kell lennie. Kihűtjük. A margarint habosra keverjük, belerakjuk a rumaromát és 2 evőkanál kakaót majd óvatosan elkeverjük a lisztes krémmel. Mixerrel elegyengetjük és megtöltjük a lapokat. Minden sor krémre apróra vágott meggyet teszünk, nem túl sűrűn.

A tészta tetejét kicsit megnyomjuk, hogy mindenütt érje krém, pár óra múlva csokiglazúrt teszünk rá és vékony szeletekre vágjuk.

Megjegyzés: Az eredeti recept szerint csak 3 lapot kell sütni, fele ennyi mennyiségből. Nekünk azonban sokkal jobban bejött az ötlapos megoldás mert nagyon tömény és nagyon sok a krém. Így mintha egészségesebb lenne és epekímélőbb:)