Tejszínes mogyoró torta
Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál forró víz, 12 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 5 dkg finomra darált mogyoró, 10 dkg durvára vágott sótlan pörkölt mogyoró, 1 üveg barackbefőtt, 1 csomag csokipuding, 3,5 deci tej, 4 evőkanál cukor, 2-3 deci tejszín, 1 tasak habfixáló.
Elkészítés: A tojásokat a forró vízzel habosra verjuk (kanalanként adjuk hozzá a forró vizet nehogy összeugorjon a tojás) majd aprádonként hozzáadjuk a 12 dkg cukrot és legalább 3 percig verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és a keményítőt majd hozzáadjuk az 5 deka mogyorót. A száraz anyagokat óvatosan összekeverjük a tojásos masszával majd 24 cm-es sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben tűprobáig sütjük.
A pudingot megfőzzük a 4 evőkanál cukorral és a tejjel. Kihűtjuk, miközben hűl hozzákeverjük a durvára vágott 10 deka mogyorót, amiből egy keveset félre rakunk a díszítéshez.
A tejszínt kemény habbá verjük a szokásos módon.
A tésztalapot kettőbe vágjuk majd ráfektetjük a lecsepegtetett barackokat, megkenjük a pudingos krémmel majd befedjük a maradék lappal.
A lap tetejére a keményre vert tejszínt kenjük és megszórjuk durvára vágott sótlan pörkölt mogyoróval.
Megjegyzés: ajánlatos fogyasztás előtt néhány óraval a hűtőben tárolni, hogy jobban összeérjenek az ízek. Maga a lap nem nő túl magasra, de a krémmel és a barackokkal együtt magas süteményt kapunk.