Tangó szelet

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 25 dkg margarin, 1 egész tojás, 6 deci tej, 25 dkg porcukor, 2 tasak vanília vagy tejszín ízű pudingpor, 1 tasak piskótatallér, 2-3 kocka csoki a glazúrhoz, 1-2 evőkanál étolaj.

Elkészítés: a lisztben elmorzsolunk 5 dkg margarint, a massza közepébe lyukat formálunk, amibe beletesszük a tojást, 10 dkg porcukrot, a sütőport és annyi tejet, hogy puha masszát kapjunk. (kb. 4-5 evőkanál tejről van szó).

Az így kapott masszát két részre osztjuk, tepsi hátán lapot nyújtunk belőlük és mindkét lapot megsütjük.

A lapokat kihűtjük majd megkenjük őket krémmel.

A krémhez a szokásos módon 6 deci tejben, 1-2 evőkanál cukorral megfőzzük a két pudingot, miután megfőtt  jól kihűtjük. Közben a 20 dkg margarint elkeverjük 15 dkg porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk.

A krém felét az egyik, míg a másik felét a második lapra kenjük.

A krém tetejére egymás mellé szorosan piskótatallért teszünk.

Vízgőz fölött, 1-2 kanál olajjal megolvasztjuk a csokoládét és nyomózsák segítségével csíkocskákat húzunk a tallérokra.

Megjegyzés: Ajánlatos úgy vágni, hogy két piskótatallérnyi hosszú legyen egy szelet sütemény.