Tangó szelet
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 25 dkg margarin, 1 egész tojás, 6 deci tej, 25 dkg porcukor, 2 tasak vanília vagy tejszín ízű pudingpor, 1 tasak piskótatallér, 2-3 kocka csoki a glazúrhoz, 1-2 evőkanál étolaj.
Elkészítés: a lisztben elmorzsolunk 5 dkg margarint, a massza közepébe lyukat formálunk, amibe beletesszük a tojást, 10 dkg porcukrot, a sütőport és annyi tejet, hogy puha masszát kapjunk. (kb. 4-5 evőkanál tejről van szó).
Az így kapott masszát két részre osztjuk, tepsi hátán lapot nyújtunk belőlük és mindkét lapot megsütjük.
A lapokat kihűtjük majd megkenjük őket krémmel.
A krémhez a szokásos módon 6 deci tejben, 1-2 evőkanál cukorral megfőzzük a két pudingot, miután megfőtt jól kihűtjük. Közben a 20 dkg margarint elkeverjük 15 dkg porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk.
A krém felét az egyik, míg a másik felét a második lapra kenjük.
A krém tetejére egymás mellé szorosan piskótatallért teszünk.
Vízgőz fölött, 1-2 kanál olajjal megolvasztjuk a csokoládét és nyomózsák segítségével csíkocskákat húzunk a tallérokra.
Megjegyzés: Ajánlatos úgy vágni, hogy két piskótatallérnyi hosszú legyen egy szelet sütemény.