Red Velvet avagy Vörös bársony torta

Hozzávalók: 25 deka liszt, 2 evőkanal kakaó, 25 deci író ( másnéven: tejsavó, otthoni készítéssel 25 deci forralt tejbe- kihűlve- 1 evőkanál ecetet keverünk és legalább  10 percig pihentetjük), 2 egész tojás,  2 evőkanál piros ételfesték ( én folyékonyat használtam), 12 deka vaj, 22 deka cukor, 1 evőkanál vaniliakivonat, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1 evőkanál ecet, 25 deka mascarpone, 3,5 deci tejszín, 1 habfixáló, 22 deka édes túró, 2 tasak vaniliapor, 10 deka porcukor

Elkészítés: A vajat habosra kavarjuk a cukorral majd egyenként hozzáadjuk a két egész tojást. Az íróban elkeverjük az ételfestéket. A lisztben elkeverjük a kakaót és a szinezett íróval felváltva a tojásos masszához adjuk. A szódabikarbónára egy kisebb tálkában ráöntjük az egy kanál ecetet (óvatosan mert pezsegni fog) majd ráöntjük a kakaós masszára és összekavarjuk.

24 cm-es, kerek, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a massza felét majd előmelegített sütőben tűprobáig sütjük. Hasonlóan járunk el a maradék masszával is.

A két lapot kihűtjük és mielőtt megtöltjük krémmel legalább 1 órára a hűtőbe tessszük.

A krémhez a túrót aprítóban a porcukorral és a vanilia cukorral habosra kavarjuk és hozzáadjuk a mascarponet.

A tejszínt a szokásos módon kemény habbá verjük majd összekeverjük a mascarpones túrókrémmel.

Az alaposan kihűlt tortalapokat vízszintesen kettőbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.

A torta tetejére és oldalára is rakjunk a fehér krémből.

Tetszés szerint díszíthetjük a túrós krémmel vagy akár fondanttal vagy fehér marcipánnal is bevonhatjuk.

Ajánlatos fogyasztás előtt legalább egy éjszakára hűtőbe tenni.

Megjegyzés: Volt ahol 2,5 deci kefrt volt, ahol poharas magyarországi tejfölt használtak író helyett, ezekkel én még nem próbáltam igaz nem is voltam megelégedve nagyon a szinével, hiszen még nem az igazi red piros, de nem adom fel és lesz még piros piros a tortám piskótája:)