Narancsos őzgerinc

Hozzávalók:  18 dkg porcukor, 12 dkg liszt, csipetnyi sütőpor, 6 tojásfehérje, 4 dkg margarin, csipetnyi só

Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket. Pár csepp narancsaromát keverünk hozzá és sütőpapírral bélelt őzgerinc formába töltjük. Vigyázzunk, hogy csak félig legyen tele a forma, máskülönben kifut. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, még forrón kiborítjuk a formából és lehetőleg rácson hagyjuk kihűlni.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés: Amennyiben arányosan osztjuk a hozzávalókat bármennyi megmaradt tojásfehérjéből el lehet készíteni. Nekem jelen esetben 3 megmaradt tojásfehérjém volt, ezért a fenti mennyiségeket feleztem. Ekkor alacsonyabb lesz a sütemény, de ez a kiváló ízén mit sem változtat.