Mimóza torta ananásszal
Hozzávalók:
6 egész tojás
15 dkg cukor
2 tasak vanília
1 evőkanál citromlé
10 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
csipet só
a vaníliakrémhez:
300 ml tej
3 tasak vanília por
4 tojás sárgája
100 g cukor
2 evőkanál liszt
25 deci habtejszín, nem Hulala!
1 doboz szeletelt ananászkonzerv
a sziruphoz:
1 doboz ananász leve
A krémhez felforraljuk a tejet a vaníliával. Közben a tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a liszttel. A keveréket folyamatos kevergetés mellett a forró tejhez öntjük és besűrítjük a krémet. Nem kell megijedni, a krém nem lesz sűrü mint egy puding inkább parfé állaga lesz. Miközben a krém hül felverjük a tejszínt és a kihűlt krémhez keverjük.
A piskótát kettévágjuk, az alsó lapot belocsoljuk az ananász levével, és egy réteg krémet kenünk rá. A krémre kockára vágott ananász darabokat szórunk, bőven, majd befedjük a másik piskóta darabbal. Ezt is meglocsoljuk ananászlével és kupolaszerűen rákanalazzuk a maradék krémet és ezt is megszórjuk ananásszal. (mintha vakondtúrás tortát készítenénk). A sütemény oldalára is teszünk krémet majd kirakjuk az apró kockákra vágott harmadik piskóta darabbal.
Pár órára a hűtőbe tesszük, de szinte rögtön lehet fogyasztani.
Megjegyzés: a piskótát én úgy készítettem, hogy a nyers massza 2/3-at sütöttem meg egy adanak, ezt vágtam ketté és töltöttem meg a krémmel a maradék masszából készült piskótát pedig kockákra vágtam.
Ajánlatos már akkor a tortatartóba helyezni, amikor még nincsenek a süteményen a kis piskóta kockák mert könnyen lepotyognak. Megéri pepecselni a tésztával mert nagyon nagyon finom, puha, krémes, nem túl édes, és egyszerűen mesés íze van:)
és íme a végeredmény: