Meggyes piskóta
Hozzávalók: 5 tojás, 3 evőkanál hideg víz, 8 evőkanál liszt, 1 tasak vanília cukor, 1 tasak sütőpor, 6 evőkanál cukor, csipetnyi só, 1 üveg lecsepegtett meggybefőtt.
Elkészítés: A tojások sárgáját 5 evőkanál cukorral, a vanília cukorral és a vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a kikavart tojássárgát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és finoman a habos masszához adjuk.
Kb. 25x30 cm-es tepsibe sütőpapírt rakunk majd óvatosan belerakjuk a lisztes keveréket. A tetejét megszórjuk bőven meggyel majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Megjegyzés: Kakaóval is lehet készíteni ekkor azonban annyival kevesebb kanál lisztet teszünk bele, amennyi kakaót használtunk. Addig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, amíg nem érezzük a finom, sült sütemény illatát, miután megsült pedig bátran még melegen vegyük ki a tepsiből és húzzuk le róla a sütőpapírt mert aztán már nehezebben megy a lehúzás:)