Lúdláb torta
Hozzávalók: 3 egész tojás, 3 evőkanál cukor, 3 deci tej, 1 tasak csokipuding, 3 deci tejszín vagy 15 deka vaj, 20 dkg étcsoki, 3 evőkanál liszt, pici sütőpor, magvalt meggy, 1 evőkanál kakaópor, pici rumaroma
Elkészítés: A tojások sárgáját habosra kavarjuk 2 evőkanál cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük 1 kanál cukorral majd a két masszát óvatosan összeforgatjuk. Beleszitáljuk a lisztet, a csipetnyi sütőport és a kakaót.
Egy 24 cm-es kerek tortaformába sütőpapírt rakunk, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A szokásos módon elkészítjük a pudingot, hagyjuk kihűlni. A vajat habosra kavarjuk, avagy kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Vízgőz fölött megolvasztunk 10 deka csokit és a tejszínes vagy vajas krémhez keverjük, kevés rumaromával ízesítjük.
A kihűtött piskóta tetejére kenjük a krém felét, majd megszórjuk meggyel. Rákenjük a maradék krémet és 1 órára hűtőbe tesszük.
A kihűlt krém tetejére és a torta oldalára megolvasztjuk a maradék csokit, meggyszemekkel díszítjük.
Megjegyzés: Ha tejszínnel készítjük a krémet kissé töményebb, míg ha vajjal akkor inkább a Suhajda nevű édességre hasonlít az íze. Mindenképp nagyon nagyon finom, nekem ez az egyik kedvenc édességem.