Isler

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 30 vaj, 14 dkg cukor, 14 dkg dió, 1 kis citrom leve, csipettnyi fahéj

A krémhez: 4 egész tojás, 20 dkg margarin, 1 kis rum aroma, 20 dkg cukor, 1 deci víz, kakaó

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3-4 cm vastagra kinyújtjuk, egy nagyobb szaggatóval vagy akár egy pohárral kerek tésztákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük. A krémhez a cukrot a vízzel sziruppá főzzük, amikor már habosodik levesszük a tűzről és kihűtjük. A kihűlt szirupba egyenként belerakjuk az egész tojásokat és habverővel vízgőz fölött kemény habbá verjük. Akkor van készen, amikor kezd látszani a fazék allja. Ízlés szerint kakaót rakunk bele. A kész krémet kihűtjük majd a kikevert margarint adjuk hozzá és rumaromával ízesítjük.

Két süteményt a krémmel összeragasztunk majd az oldalára is krémet kenünk.

Az Islerek tetejét olvasztott csokival lecsorgatjuk vagy megkenjük.

Megjegyzés: kiadós sütemény és nagyon laktatós is. A tésztákat az aljuknál kell összeragasztani. A fenti hozzávalókból nekünk kb. 30-35 darab sütemény jött ki, ez elsősorban a szaggató méretétől függ.