Hullámos meggyes

Hozzávalók: 40 dkg liszt,  1 tasak sütőpor, 1 egész tojás, 1 tojás sárga, 2-3 kanál tejföl, 13 dkg margarin, 5 dkg tortabevonó csoki

Töltelék: 3 kissebb üveg magozott meggy

Krém: 20 dkg darált keksz, 12 dkg porcukor, 1 tasak vanília, 1 kanál kakaó, 1,5 deci tej, 12 dkg margarin, rumaroma

Elkészítés: egy nyújtódeszkára kiborítjuk a lisztet, a sütőport és a margarint. A margarint elmorzsoljuk és a lisztes keverék közepébe csipetnyi sót, a cukrot, a tojást és a tojás sárgáját, valamint a tejfelt tesszük. Könnyen nyújtható masszát készítünk belőle, ha kell még hozzá tejfelt adni akkor lehet, hogy puha, könnyű tésztát kapjunk. Négy egyenlő cipóba osztjuk a masszát, majd mind a négyet kinyújtjuk.

1 tepsi aljára sütőpapírt teszünk, majd az első kinyújtott tésztát a tepsibe tesszük, bőven megszórjuk meggyel és rátesszük a második lapot. Sütőben készre sütjük.

Ha van egy hasonló méretű tepsink akkor ugyanígy elkészítjük a másik két tésztamasszát is, ha viszont nem rendelkezünk második tepsivel, akkor a kihűlt tepsiben elkészítjük a második meggyes adagot majd azt is megsütjük. Mindkét meggyes tésztát kihútjük majd a krémmel megtöltjük.

A krémhez porrá daráljuk a kekszet, a tejet meglangyosítjuk és elolvasztjuk benne a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a kakaót a kekszet és végül a rumaromát. Megtöltjük vele a tésztát majd 1 éjszakán át pihentetjük. Másnap megolvasztjuk a csokit és vonalakat húzunk a tészta tetejére.

Megjegyzés: rumaromát és kakaót ízlés szerint lehet adni a süteményhez. Lehet sütőpapír nélkül, jól kizsírozott tepsiben is sütni, de így könnyebb kiszedni a tésztát.