Habos meggyes szelet

Hozzávalók: 8 tojás, 16 deka cukor. 12 deka liszt, 4 deka kakaó, 2 evőkanál olaj, 6 deci tejszín, 5 deci natúr joghurt, 10 deka porcukor - elhagyható, 1 tasak zselatin granulátum, egy üveg meggybefőtt, kevés reszelt csokoládé, 1 tasak sütőpor, 1 tasak habfixáló.

Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük csipetnyi sóval majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd az olajat is miközben folyamatosan verjük mixerrel. Ezután a kakaóporral átszitált sütőporos lisztet is óvatosan hozzákeverjük. Lazán összekeverjük, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egy nagyobb méretű (24x37 cm-es tepsiben) készre sütjük a lapokat. Én alapból két edényben készítettem, 4-4 tojásból és a megfelelő, olaj, liszt, kakaó stb. arányból, így nem kellett a piskótát sem ketté vágni és egyforma lapokat is kaptam. Tűpróbáig sütjük majd kihűtjük a lapokat.

A krémhez a zselatint a tasak hátlapján leirtak szerint elkészítjük 1 deci vízben.

A tejszínhabot felverjük majd hozzáöntjük a natúr joghurtot, és belecsorgatjuk vékony sugárban  a zselatint is. Amennyiben szükséges és nem elég édes a krém adhatunk hozzá ízlés szerint porcukrot is. Ezután belekeverjük a lecsepegtetett meggyet.

Az egyik piskótalapot meglocsoljuk befőttlével, és rákenjük a krémet. Rátesszük a másik lapot is, amit szintén befőttlével locsolunk, majd rákenjük a habfixálóval felvert tejszínt és megszórjuk csokiforgáccsal vagy tortadarával.

Hűtőben tároljuk.

Megjegyzés: Kis tasak zselatint használjunk elég annyi is, ha sikerül megállni, hogy a sütemény ne fogyjon el hamar és pár órát csücsül a hűtőben, akkor egyszerűen mennyei.

Vizes késsel szeleteljük a süteményt így szép egyforma szeleteket kaphatunk.