Gyümölcskenyér

Hozzávalók: 1 egész tojás, 5 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 18 dkg vaj, 5 dkg étcsoki, 5 dkg pörkölt, vagdalt mogyoró, 5 dkg pörkölt, vagdalt, dió, 10 dkg aszalt gyümölcs (barack, vagy szilva, vagy mangó, gyakorlatilag bármi), 5 dkg mazsola, 23 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 1 tasak vanília cukor, kevés só

Elkészítés: Az egész tojást habosra kavarjuk a porcukorral és a langyos vajjal (a vaj szobahőmérsékletű legyen, ne olvasszuk), hozzáadjuk az apróra vágott csokit, gyümölcsöt, mazsolát, diót és mogyorót. A lisztet összekeverjük a sütőporral majd a masszához adjuk.

A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval jó kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékhez forgatjuk óvatosan.

Egy nagyobb őzgerinc forma aljára sütőpapírt teszünk és elegyengetjük benne a kész masszát.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd a formából kiborítva rácson kihűtjük.

Porcukorral megszórhatjuk a tetejét, de anélkül is nagyon finom.

Megjegyzés: napokig eláll és jó adag lesz a fent leírt mennyiségből.