Francia gyümölcs pite

Hozzávalók: 3 egész tojás, 1 csipetnyi só, 6 evőkanál cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 6 púpozott evőkanál liszt, 3 deci tej, gyümölcs amennyit felvesz, diónyi margarin

Elkészítés: A gyümölcsöt alaposan megtisztítjuk, leszemezzük, és lecsöpögtetjük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni, és jól lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük miközben melegszik elkészítjük a süteményalapot. Egy 24 cm-es piteformát kikenünk kevéske margarinnal majd a tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrokat. Mixerrel először alacosny majd magas fokozaton 2-3 percig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Végül a tejet is beleöntve sűrű masszává kavarjuk ugyancsak a mixerrel.  Az előkészített formába öntjük, rászórjuk a gyömölcsöt és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ha már majdnem teljesen kihűlt, meghintjük porcukorral, és szeleteljük.

Megjegyzés: az eredeti receptben ribizlivel készítették, én ezt fagyasztott szederrel, de lehet szinte bármilyen bogyós gyümölccsel készíteni. Kicsit palacsinta tészta állaga van, de nagy előnye, hogy szinte semmit nem kell vele pepecselni.

Aki elektromos sütőben süti: 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel sütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni.)