Fordított meggyes
Hozzávalók: egy tepsi magvalt új meggy, (kb. 1 kilogramm), 15 deka porcukor, 8 kanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 tasak sütőpor, 25 deka darált dió, 25 deka darált háztartási keksz, 8 tojás, diónyi vaj
Elkészítés: Egy magasabb falu tepsi aljába sütőpapírt rakunk. Ezt alaposan átvajazzuk majd ráhelyezzük a meggyet. A darált diót, a porcukrot, a darált kekszet összekavarjuk majd a meggyel kitapétázott tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.
A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 8 evőkanál cukorral majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A 8 evőkanál lisztben elkeverjük a tasak sütőport és óvatosan az elkészített tojáshabhoz adjuk.
A meggyes diós tetejére rakjuk a habot és addig sütjük, amíg a piskóta szépen megsül, ekkor még forrón kiborítjuk a tepsiből úgy, hogy a meggy a tészta tetején legyen.
Lehúzzuk a sütőpapírt és lehet is fogyasztani.
Megjegyzés: amikor kihűlt kellemes puha süteményt kapunk, már ha marad belőle addigra.
Amikor kihűlt lehet 2 deci felvert tejszínnel is díszíteni, nálunk ez nem szokott megtörténni mert olyan hamar elfogy.
Elektromos sütőben 175 fokon, 20 percet sütöttem - de ez a sütőtől is függ.