Fekete Erdő szelet

Hozzávalók:  5 egész tojás, 12 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 kiskanál sütőpor, 15 dkg cukor, 2 evőkanál olaj, csipet só, 1 nagy üveg meggybefőtt, 4 dl befőttlé, 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 4 evőkanál cukor,  3 dl tejszín, csokoládé

Elkészítés: A tojásokat a cukorral, és a sóval fakanállal könnyű habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport és sütőport végül az olajat is.  Előmelegített sütőben (kisebb méretűben) sütőpapíron megsütjük.
A krémhez a befőttet leszűrjük, ha nem lenne elég a leve vízzel kipótoljuk. Kevés lével csomómentesre keverjük a pudingport és a 4-5 evőkanál cukrot, majd hozzáadjuk a maradék befőttlevet és sűrű pudingot főzünk, amit ízlés szerint cukorral édesítünk. A még meleg pudingba belekeverjük a meggyszemeket.

 A piskótára öntjük a langyosra hűlt meggyes krémet, majd a tejszínhabot habfixálóval a szokásos módon kemény habbá verjük és a kihűlt süti tetejére simítjuk, végül reszelt csokoládéval megszórjuk.

Hűtőben tároljuk, de akár azonnal is fogyasztható.