Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók: 7 dkg vaj, 7 dkg liszt, 7 dkg cukor, 1 tasak vanília, fél liter tej, 7 tojás, sertészsír a sütéshez, vaníliás porcukor a tetejére.

Elkészítés: A vajat habosra kavarjuk a 7 tojás sárgájával és cukorral, majd a lisztet hozzákeverjük. A tejben feloldjuk a tasak vaníliás cukrot és a lisztes, tojássárgás masszához adjuk. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük majd óvatosan a habba forgatjuk a tejes keveréket. Egy habos, híg folyadékot kell kapnunk, ami eléggé hasonlít a palacsinta tésztához.

Egy nagyobb oldalú palacsinta sütőbe, forró zsírba merőkanállal annyi masszát szedünk, amennyi egy lap palacsintához kell. Megsütjük a tészta egyik oldalát, a másik habosan marad. Egy kerek hőálló tálba vagy lapos edénybe belecsúsztatjuk a palacsintát és bőségesen megszórjuk porcukorral. Ezt a folyamatot minden palacsinta lapnál hasonlóan csináljuk egészen az utolsó lapig, amit sütött oldalával felfele rakunk a palacsinta kupac tetejére. Az utolsó lapot is megszórjuk porcukorral és pár percre (maximum 5 perc) forró sütőbe vagy mikróba tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Megjegyzés: A palacsinta tortánkat lehet még forrón fogyasztani, de újra melegítve is nagyon finom.