Csokoládés sütemény túrós-kókusz golyókkal

Hozzávalók: 20 dkg édes túró, 5 dkg kókuszreszelék, 16 dkg cukor, 2 tojás sárga, 5 evőkanál étkezési keményítő, 4 egész tojás, 15 dkg csoki, 1 evőkanál kakakó, fél kiskanál sütőpor, 1 deci tej, 5 dkg vaj, 2 tasak vanília

Elkészítés: A túrót, a kókuszreszeléket, 2 tojás sárgáját, 2 csapott kanál keményítőt, 1 tasak vaníliát és 5 dkg cukorot összekavarunk majd dió nagyságú golyókat formálunk belőlük. Egy kerek, 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral majd a golyókat belehehelyezzük.

A kakaós masszához 4 tojássárgát kikeverjük 6 deka cukorral és 1 tasak vanília cukorral, amikor habos hozzákeverünk 5 deka olvasztott csokit. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük 1 csipetnyi sóval majd a csokis tojássárgával összekeverjük. Óvatosan hozzákeverjük a 3 kanál keményítőt, a kakaót, a lisztet és a sütőport. A fehér golyókra öntjük majd előmelegített sütőben tűpóbáig sütjük.

Amikor megsült hagyjuk kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.

A mázhoz egy edényben nyílt lángon, folytonos kavarás mellett összeolvasztjuk a vajat, 5 deka cukrot, az 1 deci tejet és 10 deka csokoládét. Amikor elkezd forrni levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A kihűlt keveréket a süteményre öntjük. A sütit csak teljesen kihűlve szabad szeletelni mert csak akkor látszanak a fehér golyók.

Megjegyzés: nem kell megijedni, ha sokáig sül, a végén csak összejön:) A szirupos csokiöntet is megszilárdul mire elfogy a süti, sőt még hamarabb is.