Citromkrémes szedertorta

Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, egy tasak sütőpor, 8 evőkanál cukor, 3,5 deciliter tej, 1 tasak tejszínízű pudingpor, csipet só, másfél citrom, 4 deci tejszín

Elkészítés: A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját  pedig 5 evőkanál cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a citrom levét és héját. Óvatosan beleforgatjuk a tojás kemény habját is. Kivajazott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben. (vigyázat hamar sül, alig kell neki 10 perc). Kiborítjuk a formából és lehetőleg rácson kihűtjük.
A krémhez a pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Még melegen hozzáadjuk a citrom levét és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt, amit habfixálóval verünk fel. A piskótát két részre vágjuk és megtöltjük a citromos krémmel megszórjuk szederrel. Tetejét megkenjük tejszínhabbal vagy krémmel és díszítjük fekete szederrel. Dermedni 2-3 órára hűtőbe rakjuk.

Megjegyzés: Nem kell nagyon nagyon kemény habbá verni a tejszínt mert a krém is elég kemény és akkor darabos maradhat a krém, vagy nem lesz kenhető.

Az eredeti receptet a sutnijo.hu oldalon találtam, nekem viszont soknak tűnt a tejszín amit ott mennyiségként megadnak.