Bodzakrémes sütemény

Hozzávalók: 4 egész tojás, 3 tojássárgája, 3 dl bodzaszörp, 25 dkg cukor, fél deci tej, 1 csomag sütőpor, 22 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 kanál citromlé (elhagyható), 7 deka vaj

Elkészítés: Az egész tojásokat 1 dl szörppel és 25 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert 22 dkg lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe (20X30-as méret) öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Gyönyürű szép színe lesz és a konyhában csak úgy terjeng majd a bodza illat:) A tésztát kihűtjük és vízszintesen kettőbe vágjuk.

A krémhez a 3 tojássárgát a 3 kanál cukorral, a 2 evőkanál liszttel és a 2 deci bodzalével csomómentesre keverjük és lassú lángon keményre főzzük. Amikor kihűlt hozzáadjuk a habosra kavart vajat és megtöltjük vele a kettébe vágott tésztát. Hagyhatunk a tetjére is egy kis krémet, akkor már mással nem kell dekorálni.

Megjegyzés: Az eredeti receptben porcukorral megszórva tálaljuk, hát nem tudom, nagyon édes így is, viszont valami biztos kell a tetejére mert így kopasz. Szerintem lehet fehércsokicsíkokat csurgatni rá avagy valamilyen kesernyés lekvárral is lehetne tálalni.