Boci szelet

Hozzávalók: 35 dkg liszt, egy kiskanál szódabikarbóna, 4 deci (egy nagy dobozos) jaurt, 2-3 evőkanál kakaó, 1,5 deci étolaj, 10 dkg vaj, 2 egész tojás, 40 dkg túró, 1 csomag mazsola, 2 egész tojás, margarin, 2 tasak vanília,

Elkészítés: 2 egész tojást, dkg cukorral, és a margarinnal habosra keverünk. Hozzáadjuk apránként az olajat, a jaurtot majd a lisztet, amelyben elkevertük a kakaót és a szódabikarbónát. A kikavart masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük majd kanállal a túrós masszából halmokat rakunk rá.

A túrós masszához összekeverjük a cukrot, a vanília cukrot, a két egész tojást és az olvasztott vajat. A végén a mazsolát is elkeverjük benne, majd a kakakós masszára kanalazzuk, úgy hogy foltosnak nézzen ki.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Megjegyzés: Várjuk meg amíg teljesen kihűl, csak azután szeleteljük. Ehez a süteményhez nem szoktam a szódabikarbónához citromlevet adni, simán csak beleszórom a lisztbe, mintha sütőporral dolgoznék. Nem kell megijedni, ha sütés közben a fehér halmokon összegyűlik az étolaj, mikorra kihül az étolaj is eltűnik.