Barni szelet

Hozzávalók: lapokhoz: 4 tojás, 80 gr cukor, 2 evőkanál méz, 20 ml tej, 1 deci olaj, 2 evőkanál gríz, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál liszt, 1 tasak vanília cukor, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só

Krémhez: 170 gr sűrített tej, 2 deci tejszín, 1 deci tej, 1 evőkanál méz, 1 tasak habfixáló, 1 tasak por zselatin, 50 ml víz

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vanília cukorral mixerrel habosra kavarjuk. Hozázadjuk a tejet, az olajat és a mézet. A lisztet, a grízt, a sütőport és a kakaót összekeverjük majd aprádonként a tojássárgás tejes keverékhez mixereljük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd összekeverjük a másik masszával és kettőbe osztjuk. Két 30x24-es tepsibe sütőpapírt rakunk majd két lapot sütünk az előmelegített sütőben. Hamar sül!. Kihűtjük az elkészített lapokat.

A krémhez a tasak zselatint feloldjuk az 50 ml vízben és 10 percig pihentetjük. Közben a sűrített tejet összekeverjük a mézzel és 50 ml tejjel. A zselatint vízgőz felett felolvasztjuk, amíg a kristályok felolvadnak, majd a amradék 50 ml tejjel összekeverjük.

A sűrített tejes masszát összekeverjük a zselatinos tejjel és addig pihentetjük, amíg a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.

Miután a tejszínt kemény habbá verjük óvatosna összekevrjük a zselatinos masszával és 10 percre a hűtőbe tesszük.

Miután megkeményedett a két kakaós lap közé rakjuk.

Elviekben már rögtön lehet fogyasztani, de minél többet áll a hűtőben annál finomabb.

Megjegyzés: Én este készítettem, hogy reggel lehessen szeletelni.