Anzac keksz

Hozzávalók:15 dkg liszt, 15 dkg zabpehely, 15 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 12,5 dkg vaj, 3 jó nagy evőkanál méz, 2 evőkanál forró víz, 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük. A szódabikarbónát feloldjuk a forró vízben. A vajat a mézzel közepes lángon összeolvasztjuk majd  hozzáadjuk a szódabikarbónás vizet. Hagyjuk, hogy a keverék kissé felhabozzon, majd a száraz hozzávalókra öntjük. Alaposan összekeverjük, majd az így kapott masszából diónyi gombócokat formázunk, amiket kissé ellapítunk. Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, távolabb egymástól, mert sütés közben a tészta terülni fog.

Megjegyzés: nagyon nagyon hamar sül, amikor már szép halvány barnás, aranyos színű a teteje ki kell szedni és a tepsiben kell hagyni kihűlni. Elviekben dobozban kéne tárolni, de nekünk már nem volt mit elrakni tárolóba.

Bőven rakjatok bele mézet, úgy az igazán finom.

Gombóc nagyságától függően kb. 28-30 darab lesz a fenti mennyiségből.